Дамян Д. Рейнов

Добре дошли в моят сайт.

 

Кой съм аз?

Дамян Д. Рейнов е писателския псевдоним, под който публикувам творбите си. По професия съм театрален актьор и режисьор и бидейки писането различен вид изкуство, реших да не подписвам творбите си с истинското си име, а под псевдоним. Дамян Д. Рейнов е нещо като второто ми, писателско алтерего. Нещо като Ричард Бакман за Стивън Кинг, Джорд Оруел за Ерик Артър Блеър или Чудомир за Димитър Чорбаджийски. Не, не съм шизофреник (май), все още не… Времето ще покаже. Преди да се захвана с писане на проза, пишех рядко поезия и по-често драматургия (част от работата, няма как). Писането за мен не е професия, а просто поредният начин, да се изразявам, да споделям темите които ме вълнуват и да разказвам историите, които изплуват в моето съзнание. Така че аз не се възприемам като писател, а като разказвач.

На този сайт ще споделям, откъси от разказите които съм писал. Може би ще пускам и цели разкази, може би откъси от романите, върху които работя, ще видим. Обмислям в близко бъдеще издаването на сборник, в който ще влязат повечето от разказите, затова за сега ви представям само откъси от тях.

 

Какво пиша?

Пиша главно в жанровете фентъзи, хорър, апокалиптична и постапокалиптична фантастика, антиутопия, комедия. Обичам да пиша истории с неочакван край, истории с послание, истории които те карат да се замислиш върху теми, които би трябвало да вълнуват всеки човек. В произведенията си разглеждам теми като: страха, неизвестното бъдеще, силата на въображението и т.н.

 

Публикации и награди: 

  • 2014 г. разказът „Пишещата машина“ влезе в антологията на Издателство Гаяна „Вдъхновени от Краля“ за разкази вдъхновени от Стивън Кинг.

  • 2015-та разказът „Магистрала 2025“ спечели първо място на конкурса на списание ВВС Знание – „Моят свят през 2о25-та година“. Публикуван е в брой 70.

  • 2015-та година разказът „Кладенецът“ бе публикуван в антологията с разкази вдъхновени от Рей Бредбъри, отново на Издателство Гаяна.

  • 2016 г. заедно с колегите  от Horror Writers Club “LAZARUS” издадохме сборника "ПИСЪЦИ", в който участвам с разказа „Снайперистът“

  • 2017 г. разказът ми "Мисията на Монтег" се класира на второ място на конкурса за фантастичен разказ на тема „Пътуване във времето“.

  • На 01. 10. 2017 г. излиза втория клубен сборник на Horror Writers Club “LAZARUS” - "ВОЙ", в който участвам с разказа "Кукленият театър"

  • 2018 г. разказът „Историята на Ерих Зан“ влезе в антологията на Издателство Гаяна „Зовът на Лъвкрафт“ .